Zelná polévka s rajčatovým protlakem
50 min.
Ingredience
- 150gramůZelí kysané
- 50gramůCibule
- 15gramůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůBrambory
- 3gramyPepř černý celý
- 2gramyBobkový list
- 5gramůSůl
- 20gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, trochu pokrájíme. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpálíme trošku oleje, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, zasypeme mletou paprikou, osmahneme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Nyní přidáme zelí, brambory, rajčatový protlak, osolíme, okořeníme celým pepřem, bobkovým listem a vaříme do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.