Zelná polévka s rajčatovým protlakem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, trochu pokrájíme. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme trošku oleje, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, zasypeme mletou paprikou, osmahneme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Nyní přidáme zelí, brambory, rajčatový protlak, osolíme, okořeníme celým pepřem, bobkovým listem a vaříme do měkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.