Zelná polévka s těstovinami
65 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 5dekagramůAnglická slanina
- 1litrVývar drůbeží
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůTěstoviny Farfalle
- 1kusPetržel - nať
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
11 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Zelí omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké proužky.
- 2V hluboké pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm česnek, slaninu a zelí.
- 3Poté přidáme vývar a dochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.
- 4Přidáme těstoviny, zamícháme a vaříme dalších 15 minut.
- 5Polévku servírujeme do připravených talířů a před podáváním posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.