Zelná polévka se salámem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkové zelí očistíme a opláchneme. Nakrájíme je na delší trojúhelníky a krátce spaříme.
  • 2
    Syrové brambory opláchneme a nakrájíme je na větší kostky. Společně se zelím je dáme vařit do vývaru.Během vaření přidáme mletý pepř a kmín.
  • 3
    Ve smetaně rozmícháme prosátou mouku a když jsou brambory i zelí téměř měkké, vlijeme ji do polévky.
  • 4
    Potom přidáme mletý pepř, sůl, ocet a za občasného promíchání dobře provaříme.
  • 5
    Slaninu očistíme, nakrájíme na drobné kostičky a částečně roztavíme. Přidáme k ní na kostičky nakrájený salám, krátce osmažíme a přidáme do polévky.
  • 6
    Hotovou polévku zjemníme máslem, dochutíme solí a ještě provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.