Zelná polévka se salámem
55 min.
Ingredience
- 33gramůMáslo čerstvé
- 67gramůSlanina vepřová
- 12gramůBrambory
- 0,7gramKmín celý
- 0,7gramPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůSůl
- 167gramůSalám jemný
- 333gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1700mililitrůHovězí vývar základní
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové zelí očistíme a opláchneme. Nakrájíme je na delší trojúhelníky a krátce spaříme.
- 2Syrové brambory opláchneme a nakrájíme je na větší kostky. Společně se zelím je dáme vařit do vývaru.Během vaření přidáme mletý pepř a kmín.
- 3Ve smetaně rozmícháme prosátou mouku a když jsou brambory i zelí téměř měkké, vlijeme ji do polévky.
- 4Potom přidáme mletý pepř, sůl, ocet a za občasného promíchání dobře provaříme.
- 5Slaninu očistíme, nakrájíme na drobné kostičky a částečně roztavíme. Přidáme k ní na kostičky nakrájený salám, krátce osmažíme a přidáme do polévky.
- 6Hotovou polévku zjemníme máslem, dochutíme solí a ještě provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.