Zelňačka
65 min.
Ingredience
- 160gramůBrambory
- 100gramůZelí kysané
- 20gramůOlej rostlinný
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 500mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na malé kostičky nakrájené brambory vaříme v osolené vodě asi 20 min. Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli, okořeníme ji sladkou paprikou a s na plátky nakrájeným česnekem promícháme. Přidáme zelí, podlijeme vodou tak, aby bylo zelí ponořeno, a dusíme asi 30 min. doměkka.
- 2K zelí přidáme brambory, promícháme a rozředíme vodou z uvařených brambor, povaříme na mírném ohni asi 10 min.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.