Zelňačka se smetanou a bramborami
50 min.
Ingredience
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůZelí kysané
- 5kusůBrambory
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Zelí překrájíme a povaříme v kastrůlku asi 20 minut.
- 2Na pánvi na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vlijeme rozkvedlaná, osolená a opepřená vejce a umícháme je.
- 3Do hrnce s neslitými bramborami přilijeme smetanu, přivedeme k varu a zakvedláme hladkou mouku.
- 4Do hotové polévky přidáme zelí a míchaná vejce. Dochutíme solí, octem a zjemníme kouskem másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.