Zelňačka se smetanou a bramborami

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Zelí překrájíme a povaříme v kastrůlku asi 20 minut.
  • 2
    Na pánvi na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vlijeme rozkvedlaná, osolená a opepřená vejce a umícháme je.
  • 3
    Do hrnce s neslitými bramborami přilijeme smetanu, přivedeme k varu a zakvedláme hladkou mouku.
  • 4
    Do hotové polévky přidáme zelí a míchaná vejce. Dochutíme solí, octem a zjemníme kouskem másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.