Zelné klobásy
60 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
45 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Zelí necháme spařit ve vroucí vodě po dobu 10 minut. Poté ho nakrouháme.
- 2Slaninu pokrájíme, smícháme s utřeným česnekem, muškátovým oříškem a mletým hřebíčkem. Smícháme se zelím, hotovou směsí plníme střívka.
- 3Konce střívek uzavřeme nití, klobásy několikrát propíchneme vidličkou a vložíme do vroucí vody. 1-2 minuty vaříme na silném plameni, poté teplotu snížíme a vaříme 30 minut.
- 4Podáváme s dušeným zelím a vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.