Zelné klobásy

60 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
45 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí necháme spařit ve vroucí vodě po dobu 10 minut. Poté ho nakrouháme.
  • 2
    Slaninu pokrájíme, smícháme s utřeným česnekem, muškátovým oříškem a mletým hřebíčkem. Smícháme se zelím, hotovou směsí plníme střívka.
  • 3
    Konce střívek uzavřeme nití, klobásy několikrát propíchneme vidličkou a vložíme do vroucí vody. 1-2 minuty vaříme na silném plameni, poté teplotu snížíme a vaříme 30 minut.
  • 4
    Podáváme s dušeným zelím a vařenými brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.