Zelné listy plněné masovou směsí
110 min.
Ingredience
- 300gramůVepřový bok
- 1kilogramZelí kysané
- 9gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 100gramůPárky telecí
- 50gramůSlanina vepřová
- 50gramůRýže dušená
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 20gramůZelí hlávkové bílé
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
38 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
934 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček, párky a slaninu umeleme na nasovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem, solí a pepřem, důkladně prohněteme a necháme odležet. Mezitím v kastrolu osmahneme na oleji mletou papriku, přidáme kysané zelí a promícháme. K masové směsi přimícháme vejce, vytvoříme 8 válečků, ty zabalíme do zelných listů, spařených v horké vodě, ovážeme. Závitky vložíme do kastrolu se zelím a zakryté dusíme přibližně hodinu. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou vmícháme do zelí, necháme povařit. Dosolíme, zjemníme smetanou, necháme prohřát, aby pokrm byl horký, ale už nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.