Zelné listy plněné masovou směsí

110 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
38 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
934 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček, párky a slaninu umeleme na nasovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem, solí a pepřem, důkladně prohněteme a necháme odležet. Mezitím v kastrolu osmahneme na oleji mletou papriku, přidáme kysané zelí a promícháme. K masové směsi přimícháme vejce, vytvoříme 8 válečků, ty zabalíme do zelných listů, spařených v horké vodě, ovážeme. Závitky vložíme do kastrolu se zelím a zakryté dusíme přibližně hodinu. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou vmícháme do zelí, necháme povařit. Dosolíme, zjemníme smetanou, necháme prohřát, aby pokrm byl horký, ale už nevaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.