Zelné placky s uzeným

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
44 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme brambory, pak je jemně nastrouháme, dáme do mísy a slijeme z nich přebytečnou vodu. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Kysané zelí necháme odkapat a přidáme k bramborám. Doložíme mouku, vejce, podle chuti sůl s cukrem, pepř, prolisovaný česnek, kmín, drobně pokrájené vařené uzené maso, hořčici a majoránku. Směs v míse dobře promícháme.
  • 2
    V pánvi si rozpálíme olej. Malou naběračkou nabereme těsto, dáme ho na rozpálený olej, stěrkou těsto rozetřeme a upravíme na placku. Smažíme dozlatova z každé strany přibližně 3 minuty.
  • 3
    Placky podáváme horké i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.