Zelné placky s uzeným
45 min.
Ingredience
- 3kusyBrambory
- 1kusCibule
- 600gramůZelí kysané
- 4lžíceMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžíceSůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 5stroužkůČesnek
- 1lžičkaKmín celý
- 200gramůUzené maso vařené
- 0,5lžíceHořčice
- 0,5lžíceMajoránka
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
44 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory, pak je jemně nastrouháme, dáme do mísy a slijeme z nich přebytečnou vodu. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Kysané zelí necháme odkapat a přidáme k bramborám. Doložíme mouku, vejce, podle chuti sůl s cukrem, pepř, prolisovaný česnek, kmín, drobně pokrájené vařené uzené maso, hořčici a majoránku. Směs v míse dobře promícháme.
- 2V pánvi si rozpálíme olej. Malou naběračkou nabereme těsto, dáme ho na rozpálený olej, stěrkou těsto rozetřeme a upravíme na placku. Smažíme dozlatova z každé strany přibližně 3 minuty.
- 3Placky podáváme horké i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.