Zelné placky s vepřovými škvarky

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě brambory omyjeme, vložíme do menšího hrnce, zalijeme 3 dl vody a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme, nastrouháme a dáme do mísy. Pomeleme vepřové škvarky s oloupaným česnekem, přidáme je do mísy k bramborám. Kysané zelí vymačkáme ze šťávy, pokrájíme na menší kousky a vložíme do mísy k bramborám. Přidáme sůl, majoránku, kmín, pepř, promícháme. Těsto by nemělo být tuhé. Lžící vykrojíme malé hromádky, které dáme na pomoučený vál. Z každé hromádky těsta utvoříme placičku o síle asi 0.5 mm. Pokládáme je do pánve na rozpálený olej a smažíme dozlatova z každé strany. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.