Zelné řízky
45 min.
![Maďarsko](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/e9c351a6428ba23d9de488ac5de5c7d7187be337.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 800gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1stroužekČesnek
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 200gramůKlobása vepřová
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 1decilitrOlej rostlinný
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
58 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmahneme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, největší listy uchováme na zabalení. Zelí pozvolna dusíme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou klobásu. Zelné listy necháme přejít varem v osolené vodě, rozložíme na pracovní desce a vyrovnáme. K dušenému zelí s klobásou vmícháme papriku, prolisovaný česnek, vejce a strouhanku, vytvoříme kompaktní hmotu. Na rozložené listy dáme porci směsi, listy zavineme a omotáme nití. Osmažíme na rozpáleném oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.