Zelné závitky na slanině
65 min.
Ingredience
- 900gramůMaso mleté - mix
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 70gramůStrouhanka
- 70mililitrůMléko polotučné
- 80gramůCibule
- 5stroužkůČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůSlanina vepřová
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 600gramůBrambory vařené
- 20gramůTuk
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 80gramůProtlak rajčatový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
50 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zelné listy probereme, poškozené odstraníme. Zdravé listy spaříme horkou vodou, necháme okapat, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, strouhanku namočíme v mléce, slaninu pokrájíme na nudličky, česnek prolisujeme.
- 2Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme cibuli, česnek, strouhanku, vejce, vypracujeme hladké masové těsto, ze kterého odtrháváme přibližně stejně velké kousky, které zabalíme do zelných listů. Pekáč vymažeme tukem, nasypeme do něj slaninu, vyskládáme zelné závitky, podlijeme vývarem a necháme péct při střední teplotě přibližně půl hodiny. Závitky vyjmeme, do šťávy přimícháme rajčatový protlak, provaříme a odstavíme.
- 3Zelné závitky servírujeme s vařeným bramborem, přeléváme omáčkou z pekáče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.