Zelné závitky na smetaně
70 min.
Ingredience
- 350gramůVepřové maso mleté
- 40gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusCibule
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyŽemle tuková
- 1špetkaZázvor mletý
- 80gramůSádlo škvařené
- 1lžíceStrouhanka
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
817 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
55 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
13 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Zelné listy spaříme, rozložíme na vál, zbavíme žeber a částečně rozřízneme. Zlehka je naklepeme.
- 2Mleté maso smícháme s osmahnutou cibulkou a v mléce namočenými, vymačkanými žemlemi. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, sůl, koření, vejce a podle potřeby trochu strouhanky.
- 3Směsí naplníme připravené zelné listy, zavineme a ovážeme nití. Závitky urovnáme do vymazaného pekáčku, mírně podlijeme vodou a dusíme v troubě. Po chvíli je zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou a dodusíme. Pokrm můžeme přikyselit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.