Zelné závitky na smetaně

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
817 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
55 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
13 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelné listy spaříme, rozložíme na vál, zbavíme žeber a částečně rozřízneme. Zlehka je naklepeme.
  • 2
    Mleté maso smícháme s osmahnutou cibulkou a v mléce namočenými, vymačkanými žemlemi. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, sůl, koření, vejce a podle potřeby trochu strouhanky.
  • 3
    Směsí naplníme připravené zelné listy, zavineme a ovážeme nití. Závitky urovnáme do vymazaného pekáčku, mírně podlijeme vodou a dusíme v troubě. Po chvíli je zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou a dodusíme. Pokrm můžeme přikyselit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.