Zelné závitky po arabsku
65 min.
Ingredience
- 100gramůKosti hovězí morkové
- 1kilogramZelí hlávkové bílé
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 250gramůRýže loupaná
- 40gramůRajčata
- 35mililitrůCitronová šťáva
- 300mililitrůVoda pitná
- 0,5gramSůl
- 0,5gramPepř černý mletý
- 0,5gramSkořice mletá
- 25gramůČesnek
- 3gramyMáta
- 4gramyCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
886 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
54 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si masovou směs. Smícháme v míse mleté maso, rýži, nadrobno nakrájené rajče a skořici. Posolíme, popepříme a důkladně promícháme. Z listů zelí vyřízneme trojúhelníky, které spaříme v horké osolené vodě a naplníme masovou směsí.
- 2Do tlakového hrnce vložíme morkové kosti a na ně poklademe zelné závitky. Skládáme je těsně vedle sebe, aby se nám nerozmotaly. Do hrnce přidáme část pokrájeného česneku a přidáme vodu s citrónovou šťávou. Vše mírně posolíme. Vaříme asi 20 minut a poté vyndáme morkové kosti. Nakonec smícháme zbylý česnek se solí, mátou a trochou cukru. Na mírném plameni dovaříme ještě asi 5 minut.
- 3Nandáme na teplé talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.