Zelné závitky s jehněčím masem

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
11 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli i česnek nakrájíme, osmahneme na oleji, přisypeme rýži a osmahneme. Přilijeme vývar, směs okořeníme a vmícháme rozinky. Promícháme, přisolíme a dusíme 20 minut.
  • 2
    Směs necháme chladit, mezitím si dáme vařit do osolené vody hlávku zelí, z níž jsme vyřízli košťál. Po 5 minutách zelí z vody vyndáme, ochladíme pod studenou vodou a necháme okapat.
  • 3
    Hlávku zelí rozebereme list po listu. Do připravené rýžové směsi vmícháme mleté jehněčí maso, nasekaný kopr a vejce. Listy naplníme, svineme a převážeme nití.
  • 4
    Závitky dáme do vymaštěné zapékací mísy, poklademe kolečky oloupaných rajčat a zapékáme v troubě asi hodinu.
  • 5
    Hotové závitky vyjmeme a dáme do tepla. Do omáčky vmícháme jogurt smíchaný se solamylem. Prohřejeme a omáčkou přelijeme závitky na talířích. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.