Zelné závitky s jehněčím masem
110 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1špetkaSůl
- 10kusůRajčata
- 3kusyCibule
- 1lžičkaBazalka
- 1lžičkaSolamyl
- 600gramůJehněčí maso
- 3lžíceOlej stolní
- 2šálkyRýže dušená
- 4decilitryHovězí vývar základní
- 1lžičkaTymián sušený
- 60gramůHrozinky
- 1špetkaVegeta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 150gramůJogurt bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
11 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Cibuli i česnek nakrájíme, osmahneme na oleji, přisypeme rýži a osmahneme. Přilijeme vývar, směs okořeníme a vmícháme rozinky. Promícháme, přisolíme a dusíme 20 minut.
- 2Směs necháme chladit, mezitím si dáme vařit do osolené vody hlávku zelí, z níž jsme vyřízli košťál. Po 5 minutách zelí z vody vyndáme, ochladíme pod studenou vodou a necháme okapat.
- 3Hlávku zelí rozebereme list po listu. Do připravené rýžové směsi vmícháme mleté jehněčí maso, nasekaný kopr a vejce. Listy naplníme, svineme a převážeme nití.
- 4Závitky dáme do vymaštěné zapékací mísy, poklademe kolečky oloupaných rajčat a zapékáme v troubě asi hodinu.
- 5Hotové závitky vyjmeme a dáme do tepla. Do omáčky vmícháme jogurt smíchaný se solamylem. Prohřejeme a omáčkou přelijeme závitky na talířích. Ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.