Zelné závitky s mletým masem a párky

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
31 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné zelí krátce povaříme, ochladíme a rozebereme na jednotlivé listy, které pak rozložíme tak abychom získali 8 závitků.
  • 2
    Připravíme si náplň: Mleté maso smícháme se strouhankou, nakrájenou cibulí, vejcem, solí a pepřem.
  • 3
    Hotovou náplň poklademe na připravené listy a položíme půl nožičky párku, svineme a převážeme nití. Závitky vložíme do máslem vymaštěného pekáče. Obložíme kolečky oloupaných rajčat, posypeme pažitkou a pokryjeme plátky anglické slaniny. Pečeme asi půl hodiny, podlijeme jogurtem, posypeme strouhanym sýrem a zprudka zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.