Zelné závitky s telecím masem
75 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 500gramůTelecí maso mleté
- 2kusyCibule
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůPetržel - nať
- 200gramůRýže dušená
- 30gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z hlávky zelí oddělíme spodní listy a hlávku postavíme do hrnce s asi 5cm osolené vody, vaříme zakryté asi 15 minut na mírném ohni. Mezitím na hlubší pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme mleté telecí maso a orestujeme. Po odstavení přimícháme vařenou rýži, vejce, sůl, pepř a nasekanou petrželku, důkladně promícháme.
- 2Napařenou hlávku vyjmeme z hrnce, necháme vychladnout a oddělíme jednotlivé listy, u kterých odřízneme košťál a listy uhladíme. Na listy dáme přiměřené množství náplně z mletého masa, důkladně zavineme, můžeme i svázat bavlněným provázkem. Do hrnce vlijeme trochu vody, na dno dáme napařovač na knedlíky, na něj do kruhu rozložíme závitky a zatížíme plochým talířem. Vaříme zakryté poklicí na mírném ohni asi 10 minut. Podáváme polité rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.