Zelné závitky s telecím masem

75 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hlávky zelí oddělíme spodní listy a hlávku postavíme do hrnce s asi 5cm osolené vody, vaříme zakryté asi 15 minut na mírném ohni. Mezitím na hlubší pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme mleté telecí maso a orestujeme. Po odstavení přimícháme vařenou rýži, vejce, sůl, pepř a nasekanou petrželku, důkladně promícháme.
  • 2
    Napařenou hlávku vyjmeme z hrnce, necháme vychladnout a oddělíme jednotlivé listy, u kterých odřízneme košťál a listy uhladíme. Na listy dáme přiměřené množství náplně z mletého masa, důkladně zavineme, můžeme i svázat bavlněným provázkem. Do hrnce vlijeme trochu vody, na dno dáme napařovač na knedlíky, na něj do kruhu rozložíme závitky a zatížíme plochým talířem. Vaříme zakryté poklicí na mírném ohni asi 10 minut. Podáváme polité rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.