Zelné závitky vařené
40 min.
Ingredience
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 300gramůRýže dušená
- 60gramůCibule
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ze zelí odloupneme svrchní povadlé listy a vybereme šest větších zdravých listů. Spaříme je horkou vodou a necháme okapat. Dalších šest listů nakrájíme nadrobno a vložíme do mísy, přidáme dušenou rýži, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř, vejce a strouhaný sýr. Vše promícháme a tuto směs poklademe přiměřeně na spařené listy, zabalíme do závitku a obalíme gázou, nebo obvazem. Provázek by je rozřízl. Závitky vložíme do vroucího vývaru, osolíme a vaříme 10 minut.
- 2Hotové závitky zbavíme obvazu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.