Zelný nákyp s uzeným masem
65 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůStrouhanka
- 4kusyRajčata
- 1hrstPetržel - nať
- 700gramůZelí hlávkové bílé
- 300gramůMoravské uzené maso
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Zelí omyjeme, rozpůlíme a uvaříme téměř do měkka v osolené vodě. Uvařené vyjmeme, necháme okapat a vodu z listů vymačkáme. Poté zelí nakrájíme na čtverečky.
- 2Máslo utřeme se žloutky, přimícháme umleté uzené maso, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené zelí a na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků a vláčnou strouhanku. Směs urovnáme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy a pečeme 30 minut.
- 3Hotový nákyp ozdobíme plátky rajčat a snítkami petrželové natě. Podáváme s pšeničným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.