Zelný prejt
80 min.
Ingredience
- 1kilogramZelí kysané
- 5lžicSádlo škvařené
- 2kusyCibule
- 1kilogramBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMouka sójová plnotučná
- 1,5lžičkyPepř černý mletý
- 2lžičkyKmín drcený
- 1lžíceSůl
- 1decilitrMléko plnotučné
- 2lžičkyCukr krupice
- 3kusyČesnek
- 0,5lžíceMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
13 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí nakrájíme nadrobno a dáme ho hrnce na rozpálené sádlo (3 lžíce) za občasného míchání podusit (10-15 minut).
- 2V pekáči na rozpáleném sádle (2 lžíce) zpěníme drobně pokrájenou cibuli dozlatova.
- 3Oloupané, omyté syrové brambory jemně nastrouháme do mísy a přebytečnou vodu slijeme. K bramborám přidáme 1 vejce, 1 velkou lžíci sójové mouky, pepř, kmín, sůl, česnek a majoránku. Nakonec těsto smícháme se zelím, podle chuti přimícháme 1-2 lžičky cukru a rozředíme 0,5-1 dl mléka. Směs promícháme, dáme ji do pekáče na cibuli a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 220 °C asi 25 minut dozlatova, až bude mít zelný prejt zlatohnědou kůrku.
- 4Rozdělíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.