Zelný prejt

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
13 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí nakrájíme nadrobno a dáme ho hrnce na rozpálené sádlo (3 lžíce) za občasného míchání podusit (10-15 minut).
  • 2
    V pekáči na rozpáleném sádle (2 lžíce) zpěníme drobně pokrájenou cibuli dozlatova.
  • 3
    Oloupané, omyté syrové brambory jemně nastrouháme do mísy a přebytečnou vodu slijeme. K bramborám přidáme 1 vejce, 1 velkou lžíci sójové mouky, pepř, kmín, sůl, česnek a majoránku. Nakonec těsto smícháme se zelím, podle chuti přimícháme 1-2 lžičky cukru a rozředíme 0,5-1 dl mléka. Směs promícháme, dáme ji do pekáče na cibuli a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 220 °C asi 25 minut dozlatova, až bude mít zelný prejt zlatohnědou kůrku.
  • 4
    Rozdělíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.