Zelný salát s červenou cibuli
25 min.
Ingredience
- 400gramůZelí hlávkové bílé
- 2kusyCibule červená
- 200gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůKřen
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové zelí očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké pásky, dáme do misky. Oloupanou červenou cibuli drobně nakrájíme, přidáme k zelí. Slaninu nakrájíme na malé kostky, které na suché pánvi osmažíme na křupavé škvarky. Ještě teplými škvarky i s omastkem zalijeme zelí a cibuli. Dochutíme solí, pepřem, nastrouhaným křenem a dobře promícháme. Nakonec do salátu přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a ještě jednou zamícháme.
- 2Salát podáváme na jednotlivých talířích. Ozdobíme čtvrtkou citronu, nasekanou petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.