Zelný salát s vaječnou zálivkou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné zelí rozkrojíme na čtvrtky, krátce povaříme v osolené vodě a po okapání nakrájíme na jemné nudličky.
  • 2
    Salátovou mísu vytřeme česnekem a vložíme do ní vychladlé nakrájené zelí.
  • 3
    V misce rozšleháme vejce se smetanou, přidáme olej, ocet, sůl a vše šleháme na mírném ohni do zhoustnutí. Zálivku nalijeme na zelí a necháme vychladnout.
  • 4
    Před podáváním posypeme salát nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.