Zelný salát s vaječnou zálivkou
50 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžícePažitka
- 1stroužekČesnek
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí rozkrojíme na čtvrtky, krátce povaříme v osolené vodě a po okapání nakrájíme na jemné nudličky.
- 2Salátovou mísu vytřeme česnekem a vložíme do ní vychladlé nakrájené zelí.
- 3V misce rozšleháme vejce se smetanou, přidáme olej, ocet, sůl a vše šleháme na mírném ohni do zhoustnutí. Zálivku nalijeme na zelí a necháme vychladnout.
- 4Před podáváním posypeme salát nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.