Zemákové karbanátky s uzeným
30 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 150gramůUzené maso vařené
- 80gramůŠpek
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka polohrubá
- 4stroužkyČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžíceMajoránka
- 0,7decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
59 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
172 mg
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Brambory slijeme, vychladlé oloupeme a nahrubo nastrouháme. Dáme je do mísy, přidáme na kostičky nakrájené vařené uzené maso, na kostičky nakrájený špek, sůl, pepř, polohrubou mouku, rozetřený česnek, vejce a majoránku.
- 2Směs dobře promícháme, lžicí odkrajujeme těsto a utvoříme karbanátky. Obalíme je ve strouhance a v pánvi na rozpáleném oleji je pomalu smažíme dozlatova.
- 3Podáváme je teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.