Zemákové karbanátky s uzeným

30 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
59 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
172 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Brambory slijeme, vychladlé oloupeme a nahrubo nastrouháme. Dáme je do mísy, přidáme na kostičky nakrájené vařené uzené maso, na kostičky nakrájený špek, sůl, pepř, polohrubou mouku, rozetřený česnek, vejce a majoránku.
  • 2
    Směs dobře promícháme, lžicí odkrajujeme těsto a utvoříme karbanátky. Obalíme je ve strouhance a v pánvi na rozpáleném oleji je pomalu smažíme dozlatova.
  • 3
    Podáváme je teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.