Zemlbába se zelím
60 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1kusCibule
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkyMajoránka
- 3lžíceSádlo škvařené
- 300gramůZelí kysané
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 4kusyČesnek
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme zelné listy a dáme je na 1 minutu do vařící vody. Scedíme je a necháme odkapat. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nastrouháme na jemno a česnek prolisujeme.
- 2Oloupané syrové brambory omyjeme a nastrouháme na větším struhadle. V míse je dobře promícháme s kmínem, cibulí, česnekem, solí, pepřem a majoránkou.
- 3Pekáč vymažeme sádlem, na dno položíme 4 zelné listy, na ně dáme bramborovou směs, kterou zakryjeme zbývajícími listy, povrch potřeme sádlem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180-200 °C přibližně 50 minut. Bramborovou bábu podáváme horkou. Jako přílohu podáváme kysané syrové zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.