Zemlbába se zelím

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme zelné listy a dáme je na 1 minutu do vařící vody. Scedíme je a necháme odkapat. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nastrouháme na jemno a česnek prolisujeme.
  • 2
    Oloupané syrové brambory omyjeme a nastrouháme na větším struhadle. V míse je dobře promícháme s kmínem, cibulí, česnekem, solí, pepřem a majoránkou.
  • 3
    Pekáč vymažeme sádlem, na dno položíme 4 zelné listy, na ně dáme bramborovou směs, kterou zakryjeme zbývajícími listy, povrch potřeme sádlem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180-200 °C přibližně 50 minut. Bramborovou bábu podáváme horkou. Jako přílohu podáváme kysané syrové zelí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.