Žemle s houbovou pomazánkou
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaOcet jablečný
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyŽemle tmavá
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, nahrubo nakrájíme a pokapeme jablečným octem. V kastrolu rozehřejeme máslo, žampiony na něm za stálého míchání asi 5 minut osmahneme, aby se vydusila tekutina. Necháme vychladit.
- 2Kyselou smetanu smícháme s oloupanou, nadrobno posekanou cibulí, houbami a nasekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a podle potřeby ještě zředíme kyselou smetanou.
- 3Žemle rozkrojíme, spodní polovinu namažeme připravenou pomazánkou a přikryjeme vrchní polovinou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.