Žemle s houbovou pomazánkou

20 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme, nahrubo nakrájíme a pokapeme jablečným octem. V kastrolu rozehřejeme máslo, žampiony na něm za stálého míchání asi 5 minut osmahneme, aby se vydusila tekutina. Necháme vychladit.
  • 2
    Kyselou smetanu smícháme s oloupanou, nadrobno posekanou cibulí, houbami a nasekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a podle potřeby ještě zředíme kyselou smetanou.
  • 3
    Žemle rozkrojíme, spodní polovinu namažeme připravenou pomazánkou a přikryjeme vrchní polovinou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.