Žemle s kuřecím masem
40 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžičkaLibeček
- 1lžičkaBazalka
- 150gramůLilek
- 2kusyPaprika červená
- 200gramůHouby čerstvé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 6kusůŽemle tuková
- 250gramůSalát římský
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
53 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na řízky. Papriky rozčtvrtíme a zbavíme semínek, houby očistíme a pokrájíme na čtvrtky, česnek prolisujeme. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Změklé máslo smícháme se sušenými bylinkami a česnekem. Lilek očistíme, rozkrájíme na špalíky.
- 2Maso a zeleninu položíme na plech, na který jsme vlili olej. Opékáme z obou stran ve středně předehřáté troubě.
- 3Žemle rozkrojíme a potřeme bylinkovým máslem. Na spodní část žemle položíme osušený list salátu, zeleninu, maso, opět list salátu a přiklopíme vrchní částí žemle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.