Žemle s míšeninou
65 min.
Ingredience
- 0,5litrVývar zeleninový
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1kusCitron
- 4kusyŽemle tuková
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 400gramůTelecí plec
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžičkaKapary sterilované
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
10 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
169 mg
Postup přípravy
- 1Na másle osmažíme strouhanou housku. Maso nakrájíme na malé proužky a přidáme k osmažené strouhané housce.
- 2Poté vše zalijeme vývarem, přidáme nasekané kapary, špetku citrónové kůry, osolíme a přidáme pár kapek octa. Vše necháme vařit, až bude maso měkké.
- 3Ze žemlí si odkrojíme špičku, vnitřek vydlabeme a potřeme máslem. Takto připravené žemle dáme upéct do trouby až budou zlatavé.
- 4Ještě teplé žemle naplníme horkou míšeninou a ozdobíme najemno nasekanou petrželovou natí, kouskem kapie a plátkem citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.