Žemle s míšeninou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
10 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
169 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na másle osmažíme strouhanou housku. Maso nakrájíme na malé proužky a přidáme k osmažené strouhané housce.
  • 2
    Poté vše zalijeme vývarem, přidáme nasekané kapary, špetku citrónové kůry, osolíme a přidáme pár kapek octa. Vše necháme vařit, až bude maso měkké.
  • 3
    Ze žemlí si odkrojíme špičku, vnitřek vydlabeme a potřeme máslem. Takto připravené žemle dáme upéct do trouby až budou zlatavé.
  • 4
    Ještě teplé žemle naplníme horkou míšeninou a ozdobíme najemno nasekanou petrželovou natí, kouskem kapie a plátkem citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.