Žemlový nákyp s houbami

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
776 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby necháme namáčet asi 30min ve studené vodě.
  • 2
    Housky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme rozmočit.
  • 3
    Cibuli a polovinu česneku nakrájíme na drobné kostičky.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olej, necháme zpěnit cibuli, poté přidáme česnek a krátce orestujeme. Houby scedíme, přidáme do pánve, ochutíme solí, pepřem a na středním ohni asi 15min podusíme, dokud se neodpaří voda.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 6
    Dušené houby přimícháme k houskám, přidáme vejce, zbytek prolisovaného česneku, nasekanou petrželku, sůl a pepř podle chuti a promícháme.Těsto vlijeme do pekáče vytřeného olejem a vyloženého pečicím papírem a pečeme dozlatova asi 40minut.
  • 7
    Nakrájíme a ihned podáváme, např. se zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.