Žemlový nákyp s houbami
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2hrstiHouby sušené
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej stolní
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 6kusůŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
776 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby necháme namáčet asi 30min ve studené vodě.
- 2Housky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme rozmočit.
- 3Cibuli a polovinu česneku nakrájíme na drobné kostičky.
- 4V pánvi rozpálíme olej, necháme zpěnit cibuli, poté přidáme česnek a krátce orestujeme. Houby scedíme, přidáme do pánve, ochutíme solí, pepřem a na středním ohni asi 15min podusíme, dokud se neodpaří voda.
- 5Troubu předehřejeme na 180C.
- 6Dušené houby přimícháme k houskám, přidáme vejce, zbytek prolisovaného česneku, nasekanou petrželku, sůl a pepř podle chuti a promícháme.Těsto vlijeme do pekáče vytřeného olejem a vyloženého pečicím papírem a pečeme dozlatova asi 40minut.
- 7Nakrájíme a ihned podáváme, např. se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.