Ženevské Penne

30 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme si nudle v osolené vodě na skus. Oloupeme česnek a nakrájíme ho na plátky. Omyjeme cukety a nakrájíme na 2 mm silné plátky. Omyjeme bazalku, otřepeme do sucha a nasekáme. Několik lístků odložíme stranou na ozdobu. Na rozpáleném oleji v pánvi za stálého míchání krátce opečeme česnek, přidáme cukety a osolíme. Opékáme tak dlouho, až cukety budou uprostřed sklovité, ale na okrajích ještě pevné. Sundáme cukety z hořáku, dochutíme solí a pepřem. Promícháme s citrónovou šťávou, bazalkou a piniovými ořechy. Slijeme těstoviny, prudce zchladíme a připravíme s cuketami do mísy. Posypeme bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.