Zimní kuřecí salát

30 min.
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
601 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory ve slupce dáme do vroucí vody, osolíme a vaříme 20 minut. Měkké brambory slijeme, necháme vychladit a oloupeme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, na kterém doměkka osmahneme cibulku a česnek. Do pánve přidáme mleté kuřecí maso a za stálého míchání je necháme zezlátnout. Poté přidáme citrónovou šťávu a nakrájenou chilli papričku. Když je maso křupavé, dochutíme je trochou soli a pepře, odstavíme z plamene a necháme vychladnout.
  • 3
    Vychladlé brambory smícháme s dvěma třetinami křupavého kuřecího masa a majonézou, Zlehka promícháme a podle chuti okořeníme. Salát dáme do malé salátové misky a navrch nasypeme zbytek mletého masa. Ozdobíme je koprem, případně i malými salátovými listy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.