Zimní Minestrone
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule červená
- 1kusMrkev kořen
- 20gramůCeler řapíkatý
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůJečné kroupy
- 2lžičkyRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 500mililitrůVoda pitná
- 200gramůKapusta hlávková
- 400gramůFazole červené sterilované
- 1kusCuketa
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na jemno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu s celerem.
- 2Na oleji opečeme cibuli, mrkev, celer, utřený česnek a špetku soli. Opékáme 5 minut.
- 3Přidáme kroupy, rozmarýn, tyminán, protlak, další špetku soli a ještě 2 minuty opékáme.
- 4Zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.
- 5Poté přidáme nakrájenou kapustu na proužky, slité fazole, špetku soli a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme ještě 20 minut.
- 6Přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a odstavíme. Necháme minutu odležet, pak osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 31. 12. 2016
Zimní Minestrone
Máme rádi zeleninové polévky, na minestrone jsem se chystala už delší dobu, tak na ni konečně došlo. Část rodiny odmítá luštěniny, takže jsem použila těstoviny, ale lze i rýži, jak mi poradila kamarádka. Vody na polévku jsem použila 2 litry, zmíněných 500 ml je skutečně moc málo. I tak byla polévka hodně hustá.
Podávala jsem s nezbytným strouhaným parmezánem :) Bez něj se tato polévka nejí. Polévka nám chutnala, doporučuji ;-)
Anonymní uživatel
čt 5. 1. 2017
Zimní Minestrone
Ano, omlouvám se za chybku v množství vody...