Zimní Minestrone

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na jemno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu s celerem.
  • 2
    Na oleji opečeme cibuli, mrkev, celer, utřený česnek a špetku soli. Opékáme 5 minut.
  • 3
    Přidáme kroupy, rozmarýn, tyminán, protlak, další špetku soli a ještě 2 minuty opékáme.
  • 4
    Zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.
  • 5
    Poté přidáme nakrájenou kapustu na proužky, slité fazole, špetku soli a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme ještě 20 minut.
  • 6
    Přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a odstavíme. Necháme minutu odležet, pak osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 31. 12. 2016
Zimní Minestrone
Máme rádi zeleninové polévky, na minestrone jsem se chystala už delší dobu, tak na ni konečně došlo. Část rodiny odmítá luštěniny, takže jsem použila těstoviny, ale lze i rýži, jak mi poradila kamarádka. Vody na polévku jsem použila 2 litry, zmíněných 500 ml je skutečně moc málo. I tak byla polévka hodně hustá. Podávala jsem s nezbytným strouhaným parmezánem :) Bez něj se tato polévka nejí. Polévka nám chutnala, doporučuji ;-)
Anonymní uživatel
čt 5. 1. 2017
Zimní Minestrone
Ano, omlouvám se za chybku v množství vody...