Zimní polévka zeleninová
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 90mililitrůOlej slunečnicový
- 300gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 2litryVoda pitná
- 10gramůPetržel - nať
- 5gramůLibeček
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceVegeta
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na těstoviny
- 2litryVoda pitná
- 150gramůTěstoviny konzumní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na malé kostičky nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na 70 ml oleje. Přidáme zeleninu a opět za častého míchání smažíme tak dlouho, až začne zelenina měknout. Vše zalijeme teplou vodou, polévku osolíme, přidáme celou petrželovou nať, libeček, Vegetu a pod poklicí povaříme do úplného změknutí zeleniny. Do hotové polévky vlijeme 2 lžíce oleje, podle chuti opepříme, ještě dle potřeby dosolíme a stáhneme ze sporáku. Z polévky vidličkou vybereme petrželovou nať a libeček, které vyhodíme.
- 2Do hrnce s osolenou vroucí vodou vložíme těstoviny. Uvaříme je podle návodu na sáčku, scedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme v cedníku okapat.
- 3Těsně před podáváním na hluboké talíře podle porcí rozdělíme těstoviny a následně je zalijeme hodně horkou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.