Zimní rajská omáčka

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli, celer a mrkev nakrájíme najemno. Můžeme použít i kuchyňský mixér.
  • 2
    Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a na mírném plameni smažíme 2 minuty. Přidáme nakrájenou zeleninu a čerstvé bylinky. Za častého míchání smažíme 7 minut, až je zelenina měkká a mírně zlatavá.
  • 3
    Vložíme nakrájená rajčata, pastu ze sušených rajčat a cukr. Podle chuti osolíme, opepříme a přilijeme víno. Za stálého míchání uvedeme do varu a při mírné teplotě vaříme 45 minut.
  • 4
    Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Poté je slijeme a rozdělíme na talíře. Omáčku podle chuti dokořeníme a nalijeme na těstoviny. Ihned servírujeme, parmezán na dochucení podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 25. 3. 2016
Zimní rajská omáčka
Omáčka byla výborná. Rajčata jsem rozmixovala a více dosladila. S vínem, tymiánem a oregánem to bylo vážně moc dobré. Díky za tip. Přidávám do oblíbených.