Zimní rajská omáčka
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 60mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžičkaBazalka
- 800gramůRajčata
- 1lžíceRajčatová pasta
- 1lžičkaCukr krupice
- 90mililitrůVíno červené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1hrstSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, celer a mrkev nakrájíme najemno. Můžeme použít i kuchyňský mixér.
- 2Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a na mírném plameni smažíme 2 minuty. Přidáme nakrájenou zeleninu a čerstvé bylinky. Za častého míchání smažíme 7 minut, až je zelenina měkká a mírně zlatavá.
- 3Vložíme nakrájená rajčata, pastu ze sušených rajčat a cukr. Podle chuti osolíme, opepříme a přilijeme víno. Za stálého míchání uvedeme do varu a při mírné teplotě vaříme 45 minut.
- 4Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Poté je slijeme a rozdělíme na talíře. Omáčku podle chuti dokořeníme a nalijeme na těstoviny. Ihned servírujeme, parmezán na dochucení podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 25. 3. 2016
Zimní rajská omáčka
Omáčka byla výborná. Rajčata jsem rozmixovala a více dosladila. S vínem, tymiánem a oregánem to bylo vážně moc dobré. Díky za tip. Přidávám do oblíbených.