Zimní zeleninová mísa
35 min.
Ingredience
- 8kusůBrambory
- 180gramůMajonéza
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůKapusta růžičková
- 200gramůMrkev kořen
- 1lžícePažitka
- 2,5litryVoda pitná
- 2lžičkyCelerové semínko
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
37 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
9 g
Cukr
208 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, neoloupané je nakrájíme na půlky a uvaříme doměkka. Kapustičky očistíme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky asi 5 mm silné. Zeleninu uvaříme doměkka, ale nesmí se rozvařit.
- 2Metlou ušleháme v misce majonézu s hořčicí, pepřem, octem, solí a máme-li, tak i 2 lžičkami celerového semínka.
- 3Zeleninu necháme dobře okapat a upravíme ji na větší oválnou mísu. Ozdobíme ji trochou omáčky, posypeme nasekanou pažitkou (nebo petrželkou) a ihned podáváme. Zbylou omáčku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.