Žlutá hrachová polévka s masem
170 min.
Ingredience
- 400gramůHrách loupaný
- 500gramůVepřová žebra
- 1kusZázvor celý
- 1kusBobkový list
- 1lžíceNové koření celé
- 2kusyHřebíček
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý celý
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
31 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
70 mg
Postup přípravy
- 1Sušený hrách nasypeme do cedníku, propláchneme studenou vodou a namočíme na 2 hodiny. Žebírka omyjeme, vložíme do hrnce spolu se zázvorem, hřebíčkem, novým kořením a bobkovým listem zalijeme 1,5 l vody a přivedeme k varu. Zakryjeme a na mírném ohni vaříme cca 1,5 h.
- 2Namočený hrách poté scedíme přes síto a necháme okapat. Přidáme ho do polévky a ochutíme solí. Na mírném ohni vaříme další 1 h. Zázvor, bobkový list, koření a žebírka vyjmeme, maso obereme, nakrájíme nadrobno a vrátíme do hrnce.
- 3Polévku dochutíme solí, pepřem, rozdělíme do misek a podáváme dozdobenou sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.