Žlutá hrachová polévka s masem

170 min.
Švédsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
31 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
70 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušený hrách nasypeme do cedníku, propláchneme studenou vodou a namočíme na 2 hodiny. Žebírka omyjeme, vložíme do hrnce spolu se zázvorem, hřebíčkem, novým kořením a bobkovým listem zalijeme 1,5 l vody a přivedeme k varu. Zakryjeme a na mírném ohni vaříme cca 1,5 h.
  • 2
    Namočený hrách poté scedíme přes síto a necháme okapat. Přidáme ho do polévky a ochutíme solí. Na mírném ohni vaříme další 1 h. Zázvor, bobkový list, koření a žebírka vyjmeme, maso obereme, nakrájíme nadrobno a vrátíme do hrnce.
  • 3
    Polévku dochutíme solí, pepřem, rozdělíme do misek a podáváme dozdobenou sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.