Žralok po sicilsku
40 min.
Ingredience
- 20gramůAnčovička - filety
- 200gramůRajčata
- 60gramůCibule
- 40gramůPetržel - nať
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 20gramůKapary
- 600gramůŽraločí steak
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme do cedníku okapat a hrubě pokrájíme. Oloupeme stroužek česneku a cibuli, omyjeme je a nasekáme. V pánvi osmažíme na oleji nasekaný česnek a cibuli.
- 2Přidáme pomoučené žraločí plátky a smažíme z každé strany 2 minuty. Osolíme a udržujeme v teple. Do stejné pánve dáme pokrájená rajčata a nasekaná filátka ančoviček, dusíme asi 10 minut.
- 3Do pánve vložíme rybí plátky, přidáme kapary a petrželku, dusíme ještě 5 minut. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.