Ztracená vejce jako ragú
20 min.
Ingredience
- 400gramůCibule červená
- 80mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůVíno bílé
- 24mililitrůOcet kvasný lihový
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 6gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
837 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozebereme na jednotlivá kolečka.
- 2Cibuli orestujeme na rozpáleném oleji, necháme zezlátnout, poté podlijeme vínem.
- 3Osolíme a opepříme, přilijeme citrónovou šťávu a ocet.
- 4Vaříme do odpaření vína.
- 5Vejce vyklepneme po jednom do hrnečku a osmažíme ve vysoké vrstvě oleje.
- 6Restovanou cibuli přendáme na talíř, navrch položíme vejce a ozdobíme posekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.