Ztracená vejce po florentsku
20 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
900 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen.
- 2Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně.
- 3Pak vejce vyndáme z vody a použijeme podle potřeby pro další kuchyňské předpisy.
- 4Špenát očistíme a opláchneme. Do hrnce vlijeme jeden litr vody a osolíme. Počkáme, až začne vřít, vhodíme do ní špenát a povaříme ho 2 minuty. Pak ho vyndáme a necháme okapat.
- 5Na pánvi si na 20 g másla orestujeme nadrobno nasekanou cibulku a česnek. Pak ještě přimícháme uvařený špenát a osolíme a opepříme. Posypeme muškátovým oříškem.
- 6Talíře si předehřejeme v troubě a na každý z nich dáme do věnce špenát. Dovnitř věnce vložíme ztracené vejce. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.