Ztracená vejce po florentsku

20 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
900 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen.
  • 2
    Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně.
  • 3
    Pak vejce vyndáme z vody a použijeme podle potřeby pro další kuchyňské předpisy.
  • 4
    Špenát očistíme a opláchneme. Do hrnce vlijeme jeden litr vody a osolíme. Počkáme, až začne vřít, vhodíme do ní špenát a povaříme ho 2 minuty. Pak ho vyndáme a necháme okapat.
  • 5
    Na pánvi si na 20 g másla orestujeme nadrobno nasekanou cibulku a česnek. Pak ještě přimícháme uvařený špenát a osolíme a opepříme. Posypeme muškátovým oříškem.
  • 6
    Talíře si předehřejeme v troubě a na každý z nich dáme do věnce špenát. Dovnitř věnce vložíme ztracené vejce. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.