Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 2lžícePažitka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 100mililitrůVíno bílé
- 150gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 5lžicOcet vinný
- 8kusůVejce slepičí
- 3lžíceHořčice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
441 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozpustíme máslo, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar a víno a vmícháme zakysanou smetanu. Ochutíme hořčicí, solí, pepřem, cukrem a lžící vinného octa.
- 22 l vody a 4 lžíce octa uvedeme do varu. Do šálku rozklepneme vejce a opatrně je vpouštíme do vařící vody. Zvolna vaříme asi 3 minuty a vyjmeme.
- 3Ztracená vejce upravíme na talíře, polijeme hořčičnou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.