Zvěřinová sekaná
100 min.
Ingredience
- 250gramůJelení maso
- 250gramůSrnčí maso
- 250gramůKančí maso
- 250gramůVepřový bok uzený
- 15gramůSůl
- 100gramůStrouhanka
- 100gramůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 2gramyPepř černý mletý
- 1gramMajoránka
- 80gramůSlanina vepřová
- 100gramůSádlo škvařené
- 600gramůBramborová kaše
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
38 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jelení, srnčí, kančí očištěné maso spolu s uzeným bůčkem bez kosti a s cibulí umeleme na jemno, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky, strouhanku namočíme v mléce. Česnek, strouhanku, slaninu přidáme do mísy k masu, promícháme, ovoníme majoránkou, přidáme vejce a vypracujeme masové těsto, ze kterého vytvarujeme podlouhlou šišku. V pekáčku rozehřejeme sádlo, přiložíme šišku sekané, vložíme do trouby a jakmile se maso zatáhne, podlijeme troškou vody. Pečeme do měkka, podle potřeby podléváme vodou.
- 2Upečenou sekanou krájíme na plátky, podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.