Zvěřinová sekaná

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
38 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jelení, srnčí, kančí očištěné maso spolu s uzeným bůčkem bez kosti a s cibulí umeleme na jemno, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky, strouhanku namočíme v mléce. Česnek, strouhanku, slaninu přidáme do mísy k masu, promícháme, ovoníme majoránkou, přidáme vejce a vypracujeme masové těsto, ze kterého vytvarujeme podlouhlou šišku. V pekáčku rozehřejeme sádlo, přiložíme šišku sekané, vložíme do trouby a jakmile se maso zatáhne, podlijeme troškou vody. Pečeme do měkka, podle potřeby podléváme vodou.
  • 2
    Upečenou sekanou krájíme na plátky, podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.