Zvěřinový guláš

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
9 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
513 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí a zaječí maso pokrájíme na kostky. Na drobno nakrájíme slaninu a cibuli. Houby nakrájíme na střední kostky, česnek utřeme, petrželovou nať drobně posekáme.
  • 2
    Slaninu s cibulí restujeme v hlubokém rendlíku, dokud cibule nezezlátne. Poté vsypeme papriku, promícháme, přidáme rajčatový protlak a po chvilce vmícháme maso, všechno zbylé koření, sůl, orestujeme, podlijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme, je-li třeba i podlijeme. Když je maso poloměkké, necháme šťávu vydusit na tuk, zaprášíme moukou, chvilku restujeme a poté vmícháme vývar, řádně rozmícháme a dusíme pod poklicí do měkka. Před dokončením vsypeme houby, česnek, majoránku a petrželovou nať.
  • 3
    Ihned podáváme s chlebem, případně knedlíkem. Zdobíme pár snítkami petržele.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.