Zvěřinový guláš
85 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 100gramůSrnčí maso
- 10gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 100gramůZaječí maso
- 100gramůHouby čerstvé
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaPetržel - nať
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 20gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaMajoránka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
9 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
513 mg
Postup přípravy
- 1Srnčí a zaječí maso pokrájíme na kostky. Na drobno nakrájíme slaninu a cibuli. Houby nakrájíme na střední kostky, česnek utřeme, petrželovou nať drobně posekáme.
- 2Slaninu s cibulí restujeme v hlubokém rendlíku, dokud cibule nezezlátne. Poté vsypeme papriku, promícháme, přidáme rajčatový protlak a po chvilce vmícháme maso, všechno zbylé koření, sůl, orestujeme, podlijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme, je-li třeba i podlijeme. Když je maso poloměkké, necháme šťávu vydusit na tuk, zaprášíme moukou, chvilku restujeme a poté vmícháme vývar, řádně rozmícháme a dusíme pod poklicí do měkka. Před dokončením vsypeme houby, česnek, majoránku a petrželovou nať.
- 3Ihned podáváme s chlebem, případně knedlíkem. Zdobíme pár snítkami petržele.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.