Zvěřinový guláš na česneku
120 min.
Ingredience
- 500gramůJelení maso
- 500gramůKančí maso
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 15gramůČesnek sušený
- 50gramůČesnek
- 100gramůSádlo škvařené
- 300gramůCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1kusMasox
- 7gramůPodravka
- 5mililitrůOmáčka sójová
- 5mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 40gramůHořčice
- 3gramyMajoránka
- 2gramyKmín drcený
- 300gramůRohlíky celozrnné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
31 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kančí a jelení maso odblaníme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, posypeme mletým česnekem, hladkou moukou, promícháme a necháme chvíli uležet.
- 2Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, oloupeme čerstvý česnek a prolisujeme.
- 3V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme maso a zprudka osmažíme ze všech stran, přisypeme cibuli, zmírníme oheň a smažíme, dokud cibule nezačne zlátnout. Posypeme mletou paprikou, přidáme plnotučnou hořčici, podlijeme vroucí vodou, okmínujeme, přihodíme masox, přidáme polovinu česneku a zvolna dusíme asi 1 hodinu.
- 4Potom vmícháme majoránku, zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, dochutíme Podravkou, zbylým česnekem a dodusíme. Podle potřeby podléváme vroucí vodou.
- 5Guláš podáváme s celozrnným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.