Zvěřinový guláš na slanině

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
37 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí a kančí kýtu nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme slaninu, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli s masem a zprudka osmahneme. Zmírníme oheň, osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme drceným jalovcem, bobkovým listem, podlijeme bílým vínem a podusíme. Když se tekutina téměř vydusí, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem, posypeme strouhankou, ochutíme česnekem a dodusíme doměkka.
  • 3
    Před odstavením z ohně přimícháme scezené jeřabiny, dochutíme rumem a citronovou šťávou.
  • 4
    Před podáváním vyndáme bobkový list, guláš rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.