Zvěřinový guláš na slanině
80 min.
Ingredience
- 600gramůKančí kýta
- 400gramůSrnčí kýta
- 400gramůCibule
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 4gramyJalovec
- 2gramyBobkový list
- 5gramůPaprika mletá pálivá
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 200mililitrůVíno bílé
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 50mililitrůRum
- 4stroužkyČesnek
- 50gramůStrouhanka
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 60gramůKompot jeřabinový
- 300gramůChléb konzumní
- 250gramůSlanina vepřová
- 80gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
37 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Srnčí a kančí kýtu nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme slaninu, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli s masem a zprudka osmahneme. Zmírníme oheň, osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme drceným jalovcem, bobkovým listem, podlijeme bílým vínem a podusíme. Když se tekutina téměř vydusí, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem, posypeme strouhankou, ochutíme česnekem a dodusíme doměkka.
- 3Před odstavením z ohně přimícháme scezené jeřabiny, dochutíme rumem a citronovou šťávou.
- 4Před podáváním vyndáme bobkový list, guláš rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.