Zvěřinový guláš s houbami
95 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 7kusůJalovec
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceLibeček
- 1kilogramKančí maso
- 2kusyBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 1lžičkaPepř černý celý
- 7lžicOlej slunečnicový
- 5decilitrůVíno červené
- 3lžíceOcet vinný červený
- 300gramůHříbky čerstvé
- 3stroužkyMáslo pomazánkové s česnekem a jarní cibulkou
- 1decilitrSmetana zakysaná 14%
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceDžem brusinkový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 20gramůMasox
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
29 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očistíme 2 cibule a pokrájíme je nadrobno. Jalovec a pepř 4 barev rozdrtíme. Omyjeme tymián, rozmarýn, libeček.
- 2Plecko z divočáka odblaníme, dobře omyjeme, rozkrájíme na 2-3 části, vložíme do většího hlubšího hrnce. Maso posypeme cibulí, přidáme k němu bylinky, bobkový list, nové koření, celý černý pepř, rozdrcený pepř 4 barev, jalovec a zalijeme 2-3 lžícemi oleje, červeným vínem a octem. Je potřeba, aby maso bylo ponořené. Takto marinované maso odložíme do chladničky na 24 hodin.
- 3Ten den, kdy budeme vařit zvěřinový guláš, očistíme, omyjeme a osušíme hříbky, které pokrájíme na menší plátky. Oloupanou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Ve smetaně rozmixujeme hladkou mouku s brusinkovým džemem.
- 4Naložené maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a pokrájíme na kostky velikosti sousta. Marinádu přecedíme přes síto.
- 5V hrnci rozpálíme máslo s olejem a kostky masa za stálého promíchávání prudce osmažíme. Přidáme cibuli s česnekem, promícháme a smažíme do doby, až se vše osmaží dozlatova. K masu pak přilijeme marinádu, sůl (1 lžička), hrnec zakryjeme a guláš vaříme přibližně 45-50 minut. Přidáme hříbky, 10-20 g masoxu a vaříme dalších 15 minut. Přimícháme připravenou smetanu, pomalu vaříme asi 5 minut. Guláš dochutíme pepřem, popřípadě solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.