Zvěřinový salát s brusinkami

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
21 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pinie opražíme na suché pánvi, vyjmeme a necháme vychladnout. Na stejné pánvi rozpálíme lžíci oleje, do plátků masa vetřeme sůl a pepř. Smažíme zprudka 3-4 minuty, během smažení maso obracíme, doba závisí na tloušťce masa. Hotové maso vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
  • 2
    Šalotky oloupeme a nasekáme najemno, podusíme na malém množství tuku, až zesklovatí. Podlijeme lžící malinového octa a do vzniklého výpeku přidáme rybízové želé nebo džem. Přelijeme do misky, promícháme s vínem, brusinkovým kompotem a zbývajícím octem a olejem.
  • 3
    Hrozny opláchneme, kuličky vína rozpůlíme a vyjmeme semínka. Brusinky omyjeme, otrháme od stopek a lehce je promícháme se zálivkou.
  • 4
    Studené maso nakrájíme příčně na plátky, přidáme i s ovocem do dresinku a upravíme na mísu vyloženou listy salátu. Na závěr posypeme opraženými piniovými jádry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.