Zvěřinový salát s brusinkami
35 min.
Ingredience
- Dresink
- 3kusyŠalotka
- 2lžíceOcet malinový
- 1lžíceDžem rybízový
- 4lžíceVíno portské
- 1lžíceKompot brusinkový
- 6lžicOlej rostlinný
- 50gramůOříšky piniové
- 350gramůJelení maso
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 500gramůHroznové víno
- 1gramKompot brusinkový
- 1kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
21 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Pinie opražíme na suché pánvi, vyjmeme a necháme vychladnout. Na stejné pánvi rozpálíme lžíci oleje, do plátků masa vetřeme sůl a pepř. Smažíme zprudka 3-4 minuty, během smažení maso obracíme, doba závisí na tloušťce masa. Hotové maso vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
- 2Šalotky oloupeme a nasekáme najemno, podusíme na malém množství tuku, až zesklovatí. Podlijeme lžící malinového octa a do vzniklého výpeku přidáme rybízové želé nebo džem. Přelijeme do misky, promícháme s vínem, brusinkovým kompotem a zbývajícím octem a olejem.
- 3Hrozny opláchneme, kuličky vína rozpůlíme a vyjmeme semínka. Brusinky omyjeme, otrháme od stopek a lehce je promícháme se zálivkou.
- 4Studené maso nakrájíme příčně na plátky, přidáme i s ovocem do dresinku a upravíme na mísu vyloženou listy salátu. Na závěr posypeme opraženými piniovými jádry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.