Jehněčí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a pomeleme.
Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. V pánvi rozpálíme sezamový olej, na něm cibuli zpěníme, přidáme mleté maso, přimícháme česnek a maso, restujeme 4 - 5 minut. Poté maso osolíme, ochutíme kari kořením, pepřem, chilli, kmínem, majoránkou a kurkumou. Maso s kořením promícháme a restujeme 2 - 3 minuty. Přilijeme 2 dl hovězího vývaru, maso pod pokličkou povaříme přibližně 5 minut. Potom přimícháme strouhanku a směs necháme vychladnout.
Do větší mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, 1,5 sáčku kypřicího prášku, 1 lžičku kari koření, 0,5 lžičky kurkumy. Přidáme máslo, pokrájené na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promíchám, ve sklenici vyšleháme žloutek se lžící octa a 0,75 dl vody, potom pomalu, za stálého promíchání přilijeme a promícháme s moukou. Těsto důkladně v míse nebo na válu uhněteme. Rozdělíme na dva díly, vyválíme dva válečky, každý zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladna uležet minimálně na 1 hodinu.
Těsto na pomoučněném vále rozválíme na placku o síle 3 - 4 mm. Z těsta vykrojíme 16 koleček o průměru 12 - 13 cm. Na dolní polovinu těsta dáme 2 lžíce masové náplně, těsto přehneme přes náplň a okraje k sobě těsně přitiskneme vidličkou.
Taštičky s jehněčím masem položíme na plech s pečicím papírem. Vrchní část taštiček nastřihneme na dvou místech nůžkami, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme do zlatova při 190 °C přibližně 20 minut.