Taštičky s kořeněným jehněčí masem
70 min.
Ingredience
- masová náplň
- 450gramůJehněčí maso
- 2kusyCibule
- 4kusyČesnek
- 3lžíceOlej sezamový
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžíceKari koření
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyChilli koření mleté
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaKurkuma
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 40gramůStrouhanka
- těsto
- 280gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaSůl
- 1,5kusyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaKari koření
- 0,5lžičkaKurkuma
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 0,75decilitrVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a pomeleme.
- 2Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. V pánvi rozpálíme sezamový olej, na něm cibuli zpěníme, přidáme mleté maso, přimícháme česnek a maso, restujeme 4 - 5 minut. Poté maso osolíme, ochutíme kari kořením, pepřem, chilli, kmínem, majoránkou a kurkumou. Maso s kořením promícháme a restujeme 2 - 3 minuty. Přilijeme 2 dl hovězího vývaru, maso pod pokličkou povaříme přibližně 5 minut. Potom přimícháme strouhanku a směs necháme vychladnout.
- 3Do větší mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, 1,5 sáčku kypřicího prášku, 1 lžičku kari koření, 0,5 lžičky kurkumy. Přidáme máslo, pokrájené na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promíchám, ve sklenici vyšleháme žloutek se lžící octa a 0,75 dl vody, potom pomalu, za stálého promíchání přilijeme a promícháme s moukou. Těsto důkladně v míse nebo na válu uhněteme. Rozdělíme na dva díly, vyválíme dva válečky, každý zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladna uležet minimálně na 1 hodinu.
- 4Těsto na pomoučněném vále rozválíme na placku o síle 3 - 4 mm. Z těsta vykrojíme 16 koleček o průměru 12 - 13 cm. Na dolní polovinu těsta dáme 2 lžíce masové náplně, těsto přehneme přes náplň a okraje k sobě těsně přitiskneme vidličkou.
- 5Taštičky s jehněčím masem položíme na plech s pečicím papírem. Vrchní část taštiček nastřihneme na dvou místech nůžkami, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme do zlatova při 190 °C přibližně 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.