Nejlepší valentýnské dezerty

Kdy jindy si dát s drahou polovičkou něco hříšně sladkého než na svátek svatého Valentýna? Tento den je přece jako stvořený k mlsání. Můžete si zajít do cukrárny nebo luxusní restaurace, anebo si můžete pohoštění připravit doma v soukromí. A my vám poradíme, jaké dezerty připravit.

Možná máte strach pustit se do přípravy dezertů, protože pečení vám příliš nejde. My jsme ale vybrali dezerty, které jsou tak snadné, že je zvládne připravit opravdu každý a napoprvé. Dozajista jimi svého partnera či partnerku oslníte a potěšíte. Nezapomeňte koupit sekt nebo dobré víno a připravte se na nezapomenutelný večer.

Red velvet brownies

Na plech o rozměrech 17 x 28 cm budeme potřebovat:

  • 400 g třtinového cukru

  • 120 g čokolády na vaření

  • 170 g másla

  • 190 g polohrubé mouky

  • 4 vejce

  • 30 ml červeného potravinářského barviva

  • 1 ½ lžičky prášku do pečiva

  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na polevu budeme potřebovat:

  • 225 g krémového sýra

  • 160 g moučkového cukru

  • 3 lžíce másla

  • 1 lžička vanilkového extraktu

Čokoládu společně s máslem rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Vmícháme cukr, vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, červeným potravinářským barvivem a vanilkovým extraktem. Hladké těsto vlijeme do pečicím papírem vyloženého pekáčku a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 35 minut. Mezitím si připravíme polevu – krémový sýr vyšleháme společně s moučkovým cukrem, máslem a vanilkovým extraktem. Hotový krém dáme vychladit a pomažeme jím zchladlé brownies.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.