Tradiční velikonoční pokrmy ve světě

Recepty na české tradiční velikonoční pokrmy jsou vám asi dobře známé. Podívejte se, co jedí u velikonočního stolu lidé z jiných zemí.

Magiritsa polévka z Řecka

Tato polévka se podává na Bílou sobotu. Vyrábí se z ovčích drobů: jater, žaludku, střev, srdce a plic. Pochází ze starověkých tradic chudých Řeků. Z dob, kdy si masité pokrmy mohli dovolit jen bohatí lidé.

Pasqualina koláč z Itálie

Je to velikonoční koláč se špenátem. Je upečený z tenkého, křehkého těsta. Náplň je vyrobena ze špenátu a ricotty s vařenými vejci uspořádanými ve stejných rozestupech.

Cizrnový guláš neboli potaje de garbanzos ze Španělska

Guláš se připravuje z cizrny, špenátu, brambor, rajčat, cibule, česneku, koření a bylinek (bobkový list, petržel, feferonka, pepř a sůl). Podává se horké.

Pečené jehněčí z Německa

Připravuje se z vykostěného jehněčího masa, vepřového sádla, cibule, pšeničné mouky, vody, 18% smetany a lihového octa. Zahrnuje také koření, jako je muškátový oříšek, nové koření, sůl, pepř a bazalka.

Čokoládový dort nid de pâques z Francie

Říká se tomu velikonoční hnízdo. Připomíná naši bábovku, ale její střed je nejčastěji plněný čokoládovými vajíčky nebo sladkostmi. Dort je často zdoben čokoládovými proužky, které připomínají větvičky naaranžované do tvaru ptačího hnízda.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.