Beruška

Marcipánová figurka berušky se na vašem dortu bude líbit určitě každému. Na první pohled vypadá složitě, ale s minimální zručností ji určitě zvládnete.

Kuchařská škola

Vytvořte si podle našeho fotonávodu fugurku roztomilé berušky!

Vytvarujte černý váleček na tělo a dva stejně velké válečky na nohy. Válečky na nohy nožem nakrojíte, vytáhnete je do tvaru chodidla a přilepíte vodou k tělíčku

Připravte si dva stejné válečky na ruce. Na na jedné straně je trochu zploštíte na dlaně a nožem nařežete prsty. Ideálně vykrajovátkem si připravíme dvě vykrojené kytičky, dále ještě žlutou kuličku pro střed kytičky a zelený váleček na stonek

Bílé kytičky přilepíte na sebe, doprostřed přilepíte žlutý střed a květ připevníte na zelený stonek. Kytičku přilepíme na bříško a pak ještě přilepíte ruce. Připravte si černou kuličku na hlavu a z béžového - krémového - marcipánu vykrojít kroužek

Z kroužku vykrojíme malé "V" a přilepíme ho na hlavičku. Kosticí nebo špejlí uděláte dva dolíčky na oči, do nich vtisknete černé kuličky pro oči a přilepíte malý váleček jako nos

Kosticí uděláte pusu a hlavičku přilepíte na tělíčko. Z červené hmoty vytvarujete větší kolečko, které rozpůlíte a vytvoříte tak základ pro krovky

Nejlépe vykrajovátkem vykrojíte sedm černých kroužků a ty přilepíte na krovky.  Krovky přilepíte na záda berušky a dotvarujete je přes nožičky. Zkroutíte dva černé drátky, přiděláte na ně dvě černé kuličky a tykadýlka zasunete do hlavičky. Na závěr namalujete růžovou potravinářskou barvou tvářičky a bílou barvou uděláte lesk na očích a nosu

 

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.