Práce s těstem
Základem pečení je těsto, které se připravuje smícháním různých ingrediencí. Těsto se tepelně upravuje především pečením a pak se může podle druhu pečiva dál potahovat, potírat, zdobit… Při přípravě těsta se musí dodržet několik základních pravidel.
Kuchařská škola
Příprava těsta není v podstatě nijak složitá, ale abyste byli s výsledkem spokojeni, musíte dodržet několik základních zásad a mít alespoň základní vybavení a potřeby.
Velmi důležitá je kvalita surovin, ale také jejich správné dávkování a zpracování. Recepty na různé pekařské výrobky jsou mnohokrát ověřeny a tak nemá žádný význam měnit složení a množství surovin. Nevyplatí se ani nějakým způsobem urychlovat míchání, hnětení nebo kynutí těsta.
Při zpracování připraveného těsta se držte osvědčených postupů při rozvalování, vkládání do forem a formiček, rolování a dalších úpravách.
V této části najdete všechny základní rady a tipy na přípravu těsta a práci s ním. Jsou zde popsané i všechny známé druhy těsta od surovin až po možnosti jejich využití. Nezapomněli jsme ani na seznam všech pekařských a cukrářských potřeb a vybavení. Bez některých se při přípravě těsta, pečení a konečné úpravě pekařských výrobků neobejdete, jiné vám práci mohou usnadnit. Díky nim budou vaše dorty, rolády a další moučníky mít nejen vynikající chuť a lahodné aroma, ale i naprosto perfektní vzhled..